گیلاس و آلبالو آستمال که بهترین و خوشمزه ترین این نوع میوه در منطقه است، باعث شده کسانی که این روستا را میشناسند در فصل آن خود را به این روستا رسانده و از این نعمت الهی نوش جان کنند
گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ های زرد ،سیاه و قرمز هستند که هر سه نوع آن در این روستا یافت می ش.
فواید گیلاس:
بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس ها منبع غنی آنتی اکسیدان ها هستند.
گیلاس ها غذای متداولی در عصر حجر بوده اند و باستان شناسان بقایای هسته های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره های مسکونی ما قبل تاریخ یافته اند.
گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازه ی آن، می توان به خوبی از میوه ی خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.
گروه های گیاه شناختی زیر مجموعه درخت های گیلاس شامل: درختان آلو، هلو، بادام و زردآلو است و نه تنها از میوه درخت گیلاس، بلکه از شکوفه ها و چوب آن نیز استفاده می گردد.
برای این که ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد.
گیله نار(آلبالو):
در ابتدا از محضر شریفتان به دلیل ریزش آب دهان به مانند بنده،طلب بخشش دارم!
آلبالو یا به قول فرنگیها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوههای فصل تابستان یا اواخر فصل بهارروستای آستمال است.
که در روستای آستمال هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار میگیرد و هم زنان روستا از آن به عنوان دسر،چاشنی بعضی غذا های محلی ، در مغز کوفته تبریزی و... استفاده می کنند.البته از مربا و شربت خوشمزه آن نیز نمیتوان بهراحتی گذشت؛ به خصوص اینکه شربت آلبالو خاصیت عطشزدایی نیز دارد.
درضمن، بعضیها برای رفع تشنگی، آب آلبالو را به شربت آن ترجیح میدهند. از طرف دیگر، این میوه طبیعتی سرد دارد؛ بنابراین خوردن آن به افراد گرممزاج توصیه میشود. بهطورکلی آلبالو، سرشار از ویتامینها و املاح معدنی گوناگونی به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است.
خواص درمانی:
- آلبالو باعث کاهش فشار خون میشود، بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای فشارخون بالایی هستند مفید است؛ علاوه بر این، غلظت خون را کم می کند و برای رفع مشکل کمخونی توصیه میشود.
- آلبالو خاصیت صفرابری دارد و به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک میکند. البته میگویند اگر آب یا مربای آلبالو با کمی رازیانه مخلوط شود، برای دفع سنگ مثانه و رفعسوزش مجاری ادرار مفید است.
- این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونیکننده بر رودهها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم میکند.
- آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، نقرس و پیوره دندان مفید است.
- با توجه به اینکه آلبالو قندخون را کاهش میدهد، دیابتیها میتوانند آن را باخیال راحت مصرف کنند.
- این میوه ادرارآور بوده ، برای رفع ورم کلیه مفید است.
- چاقها نیز میتوانند با خوردن آلبالو خودشان را لاغر کنند. علاوه بر این، آلبالو چربی خون را نیز پایین میآورد.

هیچ چیزی در زمین بی حکمت و بی هدف آفریده نشده است
همان طور که می دانید گردو نیز یکی از نعمات زیبای الهی بشمار می آید
فواید گردو نیز عبارتند از:
1.کاهش HDLکلسترول
2.افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن
3.محافظت در برابر بیماری های قلبی(موسسه غذا و دارو نیز خوردن روزانه30گرم گردو را برای جلو گیری از بیماری های قلبی پیشنهاد کرده است
4.مفید برای تنگی نفس
5.محافظت از سیستم ایمنی بدن
6.جلوگیری از لخته خون
7.تنظیم فشار خون و قند خون
8.حفاظت از استخوان
9.جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
10.تنظیم سوخت و ساز در بدنجلوگیری از پارکینسون و آلزایمر
11.دارای آنتی اکسیدان (در بین آجیل ها گردو بیشترین آنتی اکسیدان را دارد)
و ...
گردو یکی از معروف ترین و بهترین میوه های روستای آستمال محسوب می شود. و اکثر کشاورزان این روستا این میوه را به عنوان اصلی ترین محصول خود می دانند و به همین دلیل در امر کاشت،داشت و برداشت این محصول تخصص خاصی دارند و این تخصص فوق العاده آنها موجب پر بارتر،سالم تر و بدون آفت بودن این میوه می شود.
باید جمله «هر گردی گردو نمیشود» را با آب طلا نوشت و آویزه هر کوی و برزنی کرد. قدیمیها یک چیزی میدانستند که چنین ضربالمثلی ساختهاند.
مردم روستا در اواخر تابستان شروع به برداشت این نعمت الهی می کنند و نیز با قیمتی بسیار مناسب بفروش میرسانند.
روستای زیبای آستمال با قرار گرفتن در منطقه ی زیست محیطی مناسب(ارسباران) و با داشتن گل ها و گیاهان متنوع در دشت ها و کوه های خود یکی از بهترین و مناسب ترین محل برای پرورش زنبور و زنبورداری می باشد.منطقه ی بویوک چای(رود بزرگ)،دشت ها و گلزارهای اطراف امام زاده سید جبرئیل یکی از مناطق مناسب از نظر آب و هوایی و...می تواند نتیجه بخش در حرفه ی زنبور داری باشد.
از آنجایی که اخیرآ هم شاهد پیشرفت هایی در این زمینه در روستای آستمال بودم و البته فزونی افراد علاقه مند به این حرفه موجب شد تا بنده بر خود وظیفه دانسته و در رابطه با زنبور داری و پرورش آن مختصر مطلبی برای شما عزیزان بنگارم.
در ضمن یاد آور می شوم که عسل ارسباران شهرت جهانی دارد!
مراحل زنبورداری:
1-باید ابتدا خود را برای زنبور داری آماده ساخت و این کار را باید در فصل زمستان که زنبور ها در کندو هستند انجام داد برای این کار بایستی در این فصل (زمستان) به مطالعه و تحقیق در مورد زنبورداری پرداخت و با نحوه زندگی و کار با زنبور عسل آشنا شد
2-خرید کندو در بهمن و اسفند و عدم خرید کندو در فصل پاییز زیرا کندویی کندوی خوبست که در بهمن و اسفند دارای جمعیتی قوی باشد در صورتی که در فصل پاییز اقدام به خرید کندو نمایید امکان شکست بسیار بالاست چون زنبورهای پیر و ضعیف در فصل زمستان از بین می روند و می میرند و جمعیتی که در پاییز در کندو دیده می شود یک جمعیت حقیقی نیست
3-توجه شود که کندو ها دارای ملکه باشند چون کندوهای بی ملکه در فصل بهار که شروع تولید نسل و تکثیر کندوست افزایش جمعیتی نداشته و از بین می رود در صورتی که با کندویی بی ملکه مواجه شدید سریعا بایستی اقدام به ادغام کندو با یک کندوی قوی نمود
4-زنبورداری را با سه کندو شروع کنید چون در صورتی که یکی از کندو ها از بین رفت مایوس نشوید بهتر است که تعداد کندو ها در ابتدا سه تا شش عدد باشد
5-همیشه جمعیت قوی و سالم خریداری کنید منظور از جمعیت قوی در بهمن ماه این است که دو طرف شش تا هشت عدد از کادر ها را زنبور پوشانیده باشد
6-مخیط مناسبی برای نگهداری در نظر گرفته شود چون در محیطی که عاری از گل و گیاه مناسب باشد جمعیت بهره دهی نخواهد داشت
انتخاب محل زنبورستان
یکی از مهمترین نکات مدیریتی در پرورش زنبور عسل انتخاب صحیح محلاستقرار زنبورستان است.
شرایط مطلوب برای محل استقرار یک زنبورستان و محل استقرارکندوها
و در ادامه ی مطلب...
ادامه مطلب
روستای آستمال یکی از روستا های شناخته شده در زمینه ی گردو می باشد.
مراحل کاشت تا برداشت این محصول با ارزش در روستای آستمال کاملآ سنتی می باشد. و باغبان و کشاورز بدون استفاده از نظرات کارشناسان کشاورزی،با آموخته های قبلی از پدران و قدیمی های روستا به باغداری این محصول می پردازند.
امروزه با وجود علوم پیشرفته ی کشاورزی و به کار گیری صحیح افراد متخصص در این زمینه می توانیم این محصول با ارزش را که هم از نظر اقتصادی و هم از دیگر منظرها برای روستای عزیزمان حائز اهمیت می باشد. پر بارتر و با کیفیت تر به به مرحله عمل برسانیم.
در این مطلب تلاش کردیم تا شما عزیزان را با روشهای صحیح کاشت تا برداشت محصول گردو،آفات،مبارزه با آفات و...،آشنا سازیم.
و در ادامه ی مطلب...
ادامه مطلب
به گزارش گروه سبک زندگی خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، مدیرعامل بیمه ایران از آغاز اجرای طرح بیمه جامع روستاییان خبر داد و گفت: این بیمهنامهها با همکاری نمایندگیهای بیمه ایران و دفاتر پست بانک در اختیار روستاییان قرار میگیرد.
این در حالی است که چند روز پیش علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بیمه شدن قریبالوقوع تمام روستاییان و عشایر با پرداخت حق بیمه ماهی 5000 تومان خبر داده بود.
طرح بیمه ایران بیشتر به جنبههای آسیب دیدن جانی و مالی روستاییان از حوادث طبیعی میپردازد و جنبههای عمومی بیمه مانند بیمه درمان، در چارچوب آن قرار نمیگیرد.
جواد سهامیانمقدم در یک نشست خبری اظهار کرد: با توجه به این که 66 درصد مساحت کشور ما حادثهخیز است و روستاییان در این زمینه بسیار آسیبپذیر هستند، جدیدترین طرح بیمه ایران را برای حمایت از این خانوادههای زحمتکش با کمک دولت ارایه کردهایم.
وی با بیان این که در زلزله بم 17 هزار نفر و در زلزله ورزقان نیز تقریبا همین میزان مردم آسیب دیدهاند، گفت: آمارها نشان میدهد که در 44 حادثه بزرگی که در جهان اتفاق افتاده 30 حادثه در ایران بوده است، بنابراین با این طرح میخواهیم اکثریت روستاییان کشورمان را که از ابنیه و منازل نامستحکم برخوردار هستند بیمه کنیم تا ضمن بالا رفتن امید به زندگی در این قشر، کیفیت زندگی آنها بالا رفته و مهاجرتها را از روستا به شهر معکوس کنیم.
سه نوع بیمه به روستاییان ارایه می شود
مدیرعامل بیمه ایران با بیان این که این طرح در قالب سه مدل پیشبینی شده و از امروز اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: در مدل اول روستاییان با پرداخت 25 هزار تومان در سال (معادل ماهانه 2100 تومان) میتوانند منزل و اثاثیه خود را که بر اثر خطرهای آتشسوزی، انفجار، صاعقه، سیل، توفان، زلزله و سنگینی برف تخریب شده باشد تا سقف 150 میلیون ریال بیمه کنند.
در مدل دوم در صورتی که اثاثیه منزل به سرقت رفته باشد در کنار پوششهای بیمهای طرح اول میتوانند با پرداخت سالانه 50 هزار تومان(معادل ماهانه 4100 تومان) از پوشش این خدمات بیمهای استفاده کنند.
وی افزود: در مدل سوم که کاملترین مدل است، روستاییان میتوانند با پرداخت سالانه 75 هزار تومان در صورتی که هنگام حادثه یا اتفاقی همچون آتشسوزی یا ترکیدگی لوله، همسایهها نیز خسارتدیده باشند، از پوشش بیمهای استفاده میکنند.
حداکثر هزینه برای روستاییان
بر اساس این طرح، در گرانترین و کاملترین مدل این بیمه هر شخص روستایی ماهانه 6250 تومان حق بیمه میپردازد.
سهامیان مقدم یادآور شد: این سه مدل طرح بیمهای در کنار خود بیمه هزینه معالجه و نقص عضو را که در حوادث برای فرد رخ داده، پوشش خواهد داد، بنابراین یک نوع پوشش بیمه عمر محسوب میشود.
بیمه باغها و دامها
همچنین محصولات باغی که در محل مورد بیمه بوده است مانند علوفه و انبار علوفه تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در صورتی که این روستاییان دامهایشان در اثر خطرهای ذکر شده آسیب ببیند یا تلف شود، غرامت دریافت خواهند کرد.
پیش بینی های لازم برای زمان تخریب احتمالی منازل روستایی
مدیرعامل بیمه ایران خاطرنشان کرد: در صورتی که بر اثر حوادث محل سکونت روستاییان تخریب شود و قابل سکونت نباشد هزینه اجاره موقت آنها و تامین معیشت خانوار به مدت ده ماه انجام خواهد شد.
وی گفت: طرح پوشش بیمه روستاییان مکمل بیمه صندوق کشاورزان خواهد بود، ضمن آن که بسیار میتواند جبران خسارت کند.
همکاری بیمه ایران و پست بانک
سهامیانمقدم افزود: بیمه ایران با همکاری دفاتر ICT پست بانک این خدمات را در قالب دفترچههایی در اختیار روستاییان قرار خواهد داد که امیدواریم مسئولان ذیربط نیز در این زمینه حمایتهای لازم را داشته باشند.
سقف تعهدات بیمه برای منازل تخریب شده
وی یادآور شد: سقف تعهدات مدلهای ارایه شده برای تخریب منازل تا 150 میلیون ریال قابل افزایش است. ضمن آن که اگر روستاییان بیش از این مبالغ مورد مطالبه داشته باشند، با افزایش حق بیمه میتوانند این تعهدات بیشتر را خریداری کنند.
پوشش بیمه ای به جای یارانه مستقیم
مدیرعامل بیمه ایران با بیان این که شرکت متبوعاش به دولت پیشنهاد کرده تا بخشی از یارانههای ارایه شده به مردم در مرحله دوم در قالب پوششهای بیمهای باشد، گفت: طرحی را آماده کردهایم که براساس آن نوزادانی که متولد میشوند با مشارکت پدر خانواده و دولت بتواند تا بیست سالگی اندوخته قابلتوجهی برای ازدواج، شغل یا تحصیل داشته باشند.
مدیرعامل شرکت بیمه ایران افزایش نمایندگیهای این شرکت را طبق طرح بیمه مرکزی دانست و اظهار کرد: در حالی که نمایندگیهای برخی شرکتهای بیمهگذار به دلیل پایین بودن متوسط درآمد، مازاد نیاز اعلام شده، اما بیمه مرکزی خواستار جذب 4100 نماینده حقیقی و حقوقی در بیمه ایران شده است.
سهامیانمقدم، هدف صنعت بیمه را افزایش امنیت در بسترهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: بهرغم سیاستهای استکباری غربیها در دوران جنگ تحمیلی و شرایط سخت تحریمها، هیچ پوشش بیمهای روی زمین نمانده است.